Castiga-ti singur banii de buzunar

· Blog Avon · 7 Comments

Ieri, în timp ce eram la cumpărături în super-market, am observat o chestie foarte tare ce m-a făcut să cred că se poate și că țara asta e pe drumul cel bun dacă toată lumea va continua așa. Acțiunea e destul de simplă. În fața mea era un bărbat cam pe la 40-50 ani cu fiul său ce avea, aproximez eu, vreo 14-15. Amândoi erau îmbrăcați bine, puștiul avea un smartwatch scumpicel la mână, telefon de ultimă generație, căști în urechi. Prima impresie pe care mi-a făcut-o a fost: ”eh, ia uite-i și pe ăștia, are taică-su bani și copilul e un fițos plin de gadgeturi scumpe din banii ăluia”

Când să plătească soarta mi-a dovedit încă o dată că nu trebuie să judec o carte după copertă. Casierița le spune cât au de plătit, tatăl scoate portofelul iar copilul la fel. Ia puștiul niște bani și îi întinde spre tatăl său: ”ia, ăștia-s pentru lucrurile mele”.

Treaba asta mi-a adus un zâmbet pe fața instantaneu. Acum mai există niște variante. Ori puștiul se folosește de ceva metode de făcut bani, gen e reprezentant Avon, vinde telefoane, e freelancer sau mai știu eu câte lucruri poate să facă, ori taică-su i-a dat mai mulți bani la un moment dat și acum ăsta mic a avut bunul simț să contribuie și el chiar dacă nu erau bani câștigați de el prin muncă.

Indiferent dacă puștiul o fi reprezentant vânzări Avon și are proprii lui bani sau doar s-a folosit tot de banii tatălui lui, gestul său e de respectat. Cunosc personal copii ce câștigă bani din diverse activități – și scot destul de mult – însă nu se opresc din cerut bani părinților nici măcar atunci când trebuie să-și scoată iubita în oraș. Pâi atunci de ce mai te chinui să câștigi niște bani? Doar să-i strângi? Încearcă să ai puțină deminitate, să fii cât de cât independent măcar la capitolul ”bani de buzunar”, fă ceva cu ei!

7 comments on “Castiga-ti singur banii de buzunar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Visit Us On Facebook